fbpx

Nu in onze praktijk:
De onzichtbare en uitneembare beugel van Invisalign.

Invisalign-behandelingen kunnen een geweldige oplossing zijn voor zowel volwassenen als tieners die op zoek zijn naar een vrijwel onzichtbare en comfortabele manier om hun glimlach te verbeteren. Invisalign® is een orthodontische behandeling die gebruik maakt van een nieuwe innovatieve technologie om bijna alle veelvoorkomende problemen op het gebied van gebitscorrectie op te lossen; van eenvoudig tot complex.

Aligners

De beugel, ook wel aligners genoemd, is gemaakt van soepel kunststof en is dun, transparant en uitneembaar. Hierdoor is de beugel niet alleen bijna onzichtbaar, maar ook nog eens heel comfortabel en gemakkelijk in gebruik. Met de innoverende 3D techniek kun je ook nog eens van tevoren zien hoe je nieuwe glimlach eruit gaat zien.
Bekijk het stappenplan Bekijk de actie

De voordelen in een notedop:

Comfortabel: De aligners zijn gemaakt van soepel materiaal dat precies om je tanden past. Dit zorgt voor een prettig draagcomfort. Minder kans op complicaties dan bij andere beugels.

Doorzichtig: De aligners zijn transparant waardoor je ze nauwelijks ziet.

Uitneembaar: Bij eten, drinken of tanden poetsen doe je je aligners uit. Alleen bij het drinken van water kun je je aligners inhouden. Extra voordeel is dat je dus alles kunt blijven eten en drinken zoals je gewend bent en je kunt je tanden en je tandvlees goed verzorgen. Bij het sporten kun je ze gewoon inhouden en bij een belangrijke afspraak kun je ze een korte tijd uitnemen.

Innoverende 3D techniek: Middels een 3D scan van je gebit en speciale software wordt er een simulatie gemaakt, die laat zien hoe je tanden zullen verplaatsen. Je krijgt een persoonlijk behandelplan en kunt van te voren al zien hoe je gebit eruit gaat zien.

Vertrouwde orthodontist: Gedurende je gehele behandeltraject wordt je deskundig en persoonlijk begeleid door onze ervaren orthodontisten. Zij houden nauwlettend de voortgang in de gaten en zorgen voor een blijvend resultaat.

Bekijk alvast je nieuwe glimlach!

Met de SmileView van Invisalign zie je binnen 60 seconden hoe jij eruitziet met je toekomstige glimlach. Maak dus snel een selfie en bekijk hier je nieuwe glimlach.

Stappenplan Invisalign®:

Stap 1 / intake en plan

Tijdens een intakegesprek, waar we gaan kijken of je in aanmerking komt voor Invisalign®, maken we een persoonlijk behandelplan onder begeleiding van een van onze orthodontisten. Het behandelplan bepaalt de duur van de behandeling en het uiteindelijke resultaat. Middels een 3D scan van je gebit en speciale software wordt er een digitale simulatie gemaakt, die laat zien hoe je tanden zullen verplaatsen. Dit verplaatsen gebeurt met een reeks doorzichtige aligners (beugels) die op maat voor jou gemaakt worden en die je steeds ophaalt bij je vervolgafspraken.

Stap 2 / Ophalen en passen aligners

Tijdens je eerste vervolgafspraak ontvang je de eerste reeks aligners. Onze orthodontist zorgt ervoor dat deze goed passen, beantwoordt je vragen en geeft uitleg over het omgaan met de aligners. Vanaf nu kun je de aligners gaan dragen. De eerste dagen zitten ze wat strakker maar dat wordt al snel minder. Je draagt de aligners ongeveer een week voordat je overgaat naar de volgende aligners in de voor jouw samengestelde reeks. Het is belangrijk dat je je aligners 22 tot 23 uur per dag draagt.

Stap 3 / Controle en nieuwe reeks aligners:

Bij elke nieuwe reeks volgt er een controle en evaluatie. De vervolgafspraken zijn om de 6 a 8 weken, waarbij we steeds nauwlettend de voortgang en de kwaliteit van je gebit controleren. Ten opzichte van een ander type beugel is er minder tijd nodig voor aanpassingen aangezien je nieuwe reeks op maat gemaakte aligners bij elke vervolgafspraak al voor je klaarliggen.

Resultaat

Ieder gebit en ieder behandelplan is anders. Afhankelijk van de complexiteit van je behandeling is het mogelijk deze al in 6 maanden te voltooien, echter is de gemiddelde behandeling ongeveer 2 jaar. Soms kun je zelfs na een aantal weken al kleine resultaten zien.

Stap 4 / Spalkje of retainer:

Na een orthodontische behandeling, hebben je tanden altijd de neiging weer langzaam terug te bewegen naar hun oude positie. Wanneer je Invisalign behandelingen erop zitten en we hebben het gewenste resultaat bereikt dan is het uiteraard de bedoeling dat dit resultaat blijft. Het ondersteunen van de nieuwe stand van de tanden, noemen we de retentiefase. Om het resultaat te blijven ondersteunen spalken we de onder- en eventueel boventanden met een draadje achter de tanden, ook wel spalkje genoemd. Ook kan er nog een essix (bitje) gemaakt worden. Dit draag je dan eerst de hele dag en later alleen nog ’s nachts. Na het plaatsen van spalkjes of een essix kom je nog enkele keren op controle.

Meer weten? Neem contact op voor extra informatie of meldt je hier aan voor een eerste consult.

Ontvang korting op jouw Invisalign® beugel!

Dankzij onze samenwerking met Invisalign® krijg je maar liefst minimaal 35% korting op de techniekkosten*. Deze korting geldtvoor iedereen die kiest voor een Invisalign® beugel bij Orthodontiepraktijk Schuttelaar. Als je de techniekkosten van een Invisalign® beugel niet in één keer kan betalen kun je vragen om een betalingsregeling. We spreiden dan de betaling van de techniekkosten. Je betaalt geen rente en andere extra kosten over de betalingsregeling.

*De korting geldt alleen op de techniekkosten van Invisalign® en niet op de totale behandeling. Techniekkosten zijn de kosten voor het maken van de aligners.

Kosten en vergoeding van een Invisalign® behandeling

De kosten voor de Invisalign® zijn landelijk vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (Nza) en zijn afhankelijk van het aantal benodigde aligners. Tijdens het intakegesprek bespreken we je persoonlijke behandelplan en de kosten. Of de behandeling vergoed wordt, is afhankelijk van je situatie en je zorgverzekeraar. Neem daarom tijdig contact op met je zorgverzekeraar voor meer informatie over vergoedingen van orthodontie. Op www.allesoverhetgebit.nl vind je een “vergoedingen checker”. Op www.vergelijkmondzorg.nl kun je tandartsverzekeringen vergelijken.

Betaling in termijnen mogelijk! Vraag naar de mogelijkheden en de voorwaarden.

Waarom wij gekozen hebben voor het merk Invisalign®

(Bijna) onzichtbare beugels zijn al een tijdje populair. Echter is er een groot aanbod met waarvan de kwaliteit zeer verschillend is. Wij van Orthodontiepraktijk Schuttelaar geloven dat elk gebit anders is en daar hoort altijd maatwerk bij door een deskundig orthodontist. De Invisalign-behandeling is het meest geavanceerde transparante alignersysteem ter wereld, ontwikkeld op basis van meer dan twee decennia aan innovatie door specialisten en orthodontisten. Kortom: Met een absoluut A-merk, de daarbij behorende innovatieve software én de expertise van een ervaren team van orthodontie- en preventieassistenten, bieden wij u het beste van twee werelden. Naast het streven naar een mooi behandelingsresultaat zult u ook ervaren dat persoonlijke aandacht en servicebeleving bij ons centraal staan.

Kom je uit de omgeving Sittard, Geleen, Nieuwstadt, Born, Broeksittard, Buchten, Einighausen, Grevenbicht-Papenhoven, Guttecoven, Holtum, Limbricht, Munstergeleen, Obbicht, Schipperskerk? Voor mooie rechte tanden en een stralende lach gaat u naar Orthodontiepraktijk Schuttelaar in Sittard.