fbpx

Tarieven

De totale kosten van een orthodontische behandeling kunnen we van tevoren niet precies aangeven.
In de eerste plaats hangt de prijs af van het type beugel. Er zijn uitneembare, gedeeltelijk vaste en volledig vaste beugels met brackets en aligners. De kosten zijn mede afhankelijk van het behandelingsverloop en de keuze van de behandeling. Een globale indicatie is dat een gemiddelde beugelbehandeling tussen de 2000 en 3000 euro kost, inclusief de techniekkosten. De gemiddelde behandelduur ligt tussen de twee en drie jaar. Je kunt bij de berekeningen het beste uitgaan van drie verzekeringsjaren. Ook is het belangrijk te weten dat de behandelkosten niet altijd evenredig over de jaren verdeeld worden. Tijdens het eerste consult zal de orthodontist je vertellen wat ongeveer de verwachte kosten zijn voor de beugelbehandeling.

Op onze standaard tarievenlijst staan per 01-01-2024 de prestatieomschrijvingen vermeld zoals die door de NZA (Nederlandse Zorgautoriteit) zijn vastgesteld. Elke orthodontist in Nederland is verplicht deze prestatielijst te hanteren, zodat de tarieven overal vergelijkbaar zijn.
De meest voorkomende tarieven per 01-01-2024 vindt u  hier. Wilt u graag de hele beschikking van de NZA inzien dan kunt u die hier lezen.
In hoeverre de orthodontische behandeling vergoed wordt hangt af van de aanvullende verzekering.
Kijk goed de polisvoorwaarden na voordat met de behandeling begonnen wordt!

Op www.allesoverhetgebit.nl staat veel informatie over tandheelkundige vergoedingen.
Verder vindt u hier het vergoedingenoverzicht orthodontie van verschillende verzekeraars in 2024. Mocht u verder nog vragen hebben neem dan contact met ons op. We helpen u graag verder.

Voor de facturatie van onze declaraties maken wij gebruik van Payt debiteurenbeheer. Meer informatie hierover vindt u hier. Voor facturen van Payt gelden de KNMT betalingsvoorwaarden, deze vindt u hier.

Betaling in termijnen mogelijk! Vraag naar de mogelijkheden en de voorwaarden.