fbpx

Overige behandeling

In onze praktijk behandelen we kinderen en volwassenen met een verstandelijke of lichamelijke beperking, ADHD, ADD of autisme.

Behandeling van volwassen patiënten

Ook als volwassene wil je graag mooie rechte tanden en een goed functionerend gebit. Steeds meer volwassenen kiezen om die reden voor een orthodontische behandeling.
Orthodontische behandelingen bij volwassenen gaan in principe op dezelfde manier als een beugelbehandeling bij kinderen. Ook bij volwassenen moet eerst een uitgebreid onderzoek gedaan worden om te bepalen hoe de behandeling zal moeten verlopen. Neem contact op met de praktijk en maak gerust een afspraak voor een eerste afspraak om te bepalen of wij kunnen helpen met het behalen van een mooi behandelresultaat. Online aanmelden kan natuurlijk ook.

Verstandelijke of lichamelijke beperking

Mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking hebben meer kans op gebitsproblemen. De motoriek is vaak zwak of helemaal beperkt, wat zich kan uiten in slappe lip-, tong- en wangspieren. Maar ook een afwijkende tandstand, spierspanningen, gebitsbeschadiging door vallen of stoten (epilepsie) of voeding kunnen moeilijkheden geven. Onze medewerkers zijn deskundig in het ondersteunen, begeleiden en behandelen van kinderen of volwassenen met een beperking.

Chirurgisch/orthodontische behandelingen

Om een mooi en recht gebit te krijgen, is het in sommige gevallen nodig om met een operatie de kaken te verplaatsen. Wanneer boven- en onderkaken niet goed op elkaar passen, kan dit leiden tot beschadigingen of pijn aan het kaakgewricht, de tanden of het tandvlees of tot een afwijkend uiterlijk. Wij werken nauw samen met de kaakchirurg en organiseren speciale spreekuren voor
patiënten en ouders waarbij de kaakchirurg aanwezig is.